Vad är ett unikt ämne? Varför är det viktigt?

Eftersom Qampus är en marknadsplats så kan vi ha flera kurser inom samma ämne. När du börjar planera din kurs så ska du också tänka på hur din kurs blir unik och står ut mot de andra kurserna på Qampus.

När du har ett unikt ämne har du en tydligare bild av vilka som är din målgrupp, exakt vad kommer de att få lära sig och varför de ska välja din kurs bland alla andra kurser här på marknadsplatsen. För att lyckas, välj ett ämne som inte är överrepresenterat på Qampus alternativt skapa en kurs med inriktning på ett specifikt område så att den blir unik. Genom att tänka i dessa banor så skapar du mervärde för kursdeltagarna och marknadsplatsen då det inte finns någon liknande kurs som användarna kan välja på.

Hur ska du gå tillväga?

  • Ta reda på din målgrupp genom att beskriva a) vilka specifika kursdeltagare vill du ha?, b) varför ska de välja just din kurs, och c) vad får de ut av att gå din kurs. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en mer specifik kurs.
  • Välj ett specifikt ämne: Det är svårt för våra användare att välja bland flertalet kurser som är liknande. Om du erbjuder kursen ”Excel” så är det mycket möjligt att det finns 10 liknande kurser som utbud. Förfina istället ämnet såsom ”Excel för controllers” vilket gör det mer tydligt för våra besökare där de kan identifiera slutmålet, vilket kommer att ge dig fler kursdeltagare.
  • Differentiera dig: Om du är specialist inom ett ämne som redan finns på vår marknadsplats så fundera på hur du kan sticka ut från mängden. Erbjuder du ett Diplom, är du tillgänglig för frågor som andra inte är? osv.

Mer information för att hitta sitt ämne

Om du vill ha mer information om hur du väljer ditt ämne så tipsar vi här om några artiklar eller videos som tar upp detta.