FAQ

Vem är kursledare på Qampus?

Kursledarna på Qampus är vardagliga specialister som är passionerade inom sina ämnen. Det kan vara du, din vänner eller dina kollegor. Även om vissa av våra kursledare är ledande utbildningsföretag så behöver man inte vara certifierad utbildare för att skapa en kurs på Qampus.

Gå hit för att lära dig mer om undervisning och ur du skapar egna kurser på Qampus.

Vad är Qampus?

Qampus är en utbildningsplattform och marknadsplats för onlinekurser för såväl kursledare och kursdeltagare (studenter). Är du specialist inom ett område och vill dela med dig av din kunskap? Vill du lära dig att skapa hemsidor eller blir expert inom Excel? Då har du kommit helt rätt. Köp kurser utan att förpliktiga dig till något abonnemang och utbilda dig direkt via din dator, surfplatta eller mobil.

Utbildning ska vara enkelt och effektivt tycker vi i såväl skapande som lärande. Sedan starten har vårt ambition varit att skapa den enklaste och smidigaste marknadsplatsen för kurser online.

Behöver jag ett konto för att använda tjänsten?

Ja det krävs ett konto men du kan enkelt skapa ett med dina sociala nätverk eller din mailadress. Alla kurser som du tecknar dig för sparas i din profil där du kan se kursresultat och få åtkomst till certifikat.

Hur använder jag Qampus?

Du kan klicka direkt på den kategorin som du är ute eller helt enkelt söka via nyckelord i sökfältet uppe till höger.

När du hittar en kurs som du vill gå klickar du på “GÅ DENNA KURS” och du omdirigeras då till utcheckning. Om kursen kostar pengar kan du slutföra köpet via en PayPal betalning. Oavsett om det är en gratiskurs eller betalande kurs så får du åtkomst till kursen direkt efter utcheckning.

Finns det några tekniska krav för att kunna genomföra en kurs?

Om du har en nyare dator, läsplatta eller mobil och den senaste versionen av din webbläsare så ska det inte vara några problem. Vi rekommenderar Google Chrome och Firefox som webbläsare för bästa upplevelse men Internet Explorer fungerar bra också. Vid äldre version av webbläsare så kan vi inte garantera att det fungerar.

Blir jag tilldelad ett certifikat vid genomförd kurs?

Om kursledaren är en legitimerad utbildare och har rätt att ge ut ett Certifikat eller Diplom så kan du erhålla detta om kursledaren har valt att aktivera det i sin kurs. I kursdetaljerna framgår det ifall kursen innehåller ett certifikat eller diplom. Qampus i sig är inte legitimerade utbildare och ger ut egna certifikat utan vi tillhandahåller plattformen för våra användare.  

Vart vänder jag mig ifall jag behöver hjälp?

I första hand rekommenderar vi att du söker svaret på din fråga här på Qampus Support. Det är möjligt att någon annan användare har ställt samma fråga tidigare och då kan vi har lagt upp den i vår Kunskapsbank eller i vår FAQ. Om du inte hittar svaret så skicka då in din fråga till info@qampus.se

Hur rapporterar jag en bugg?

Vårt team gör kontinuerliga tester för att hitta eventuella buggar men trots det så kan det ibland dyka upp någonting som inte fungerar som det ska. Vi är väldigt tacksamma ifall du rapporterar felaktigheter på sajten. Om du hittar något så är vi tacksamma om du skapar ett inlägg i kategorin Support under Forum och beskriver följande:

  • Länken till sidan där felet uppstår.
  • Beskrivning av hur du gått till väga för att få fram felet.
  • Ange ifall du upptäckte felet på en dator, läsplatt eller mobil.
  • Vilken webbläsare du använder, och gärna vilken version (om möjligt).
  • En skärmdump på felmeddelandet (om möjligt).

Vi kommer därefter att försöka återskapa felet hos oss för att kunna korrigera det. Återkoppling sker i forumet.

Kan jag bli gästbloggare?

För att skapa värde till våra användare så söker vi ständigt efter nya gästbloggare som kan dela med sig av sin kunskap och erfarenhet kring utbildning och digitalt lärande. Har du sedan tidigare skrivit blogginlägg som du tror skulle passa även på Qampus så kan du skicka länken till inlägget här.

Vårt team kommer att utvärdera dina redan skapade blogginlägg och återkommer med information kring vidare samarbete.

Nya Kunskaper, Nya Möjlighet. Gå en kurs idag!
Gå till Alla Kurser